Butiken

Vilda blommor är en blomster- och feelgoodbutik som ligger lättillgängligt till vid inloppet till Åkersberga.

I butiken möter ni Ida och Ann och Anns hund Tosca. Tosca är en omplaceringshund som älskar de allra flesta två- och fyrbenta, men hon gillar inte att bli lämnad själv. Då skäller hon så ingen i butiken kan missa det, men det är bara för att ropa efter matte. 

"Vilda" står i min värld för frihet, för naturen, för det naturliga, det otämjda. Det passar min stil då en bukett gärna får spreta och se naturlig ut. Jag använder mig gärna av naturmaterial som dekorationer och naturen är en stor inspirationskälla. Den andra anledningen till namnet är att min gamla vapendragare och änglahund hette Vilda och på detta sätt är hon fortfarande med mig.

 I butiken finns ett urval av snittblommor och färdiga buketter, krukväxter, krukor, vaser etc. Vid säsong så finns det utomhusväxter. De allra flesta krukväxterna som jag har  är lättskötta och får gärna sticka ut lite från mängden.

Om möjlighet finns så köper jag lokalodlat och/eller svenskodlat.

Förutom blommor och grönt så hittar man inredning, kläder, presentartiklar, choklad och lite annat smått och gott.

I en del av butiken så finns det ett flertal arbeten gjorda av lokala konsthantverkare, författare, konstnärer etc. Detta är något som vi gärna framhäver, både för att gynna alla duktiga människor som finns i lokalområdet (varför gå över bäcken för att hämta vatten...) och också för att det är bra ur en miljöaspekt.

Vill man skicka blommogram eller köpa presentkort så går det utmärkt då butiken är ombud för Interflora.