Begravning


Blommor är en stor del av en begravning. Med dem uttrycker vi våra sorg, visar den avlidne aktning och tar ett sista farväl. Det finns ett flertal olika sorters begravningsbinderier och nedanför kan ni se de mest vanliga modellerna. I galleriet finns det även fler bilder.

Kom in i butiken och berätta hur ni vill att blommorna skall se ut eller för att få hjälp med att komma fram till något som känns bra. Om man vill sitta i lugn och ro för att gå igenom binderierna, så går det bra att boka tid.


Miljövänlig begravning

Jag erbjuder att göra begravningsbinderier på ett mer miljövänligt sätt. Det innebär att man tex undviker att använda traditionell stickmassa och använder alternativa metoder istället eller att man använder kransband som är nedbrytbara. Säg till om ni vill ha en miljövänlig begravning så tittar vi på alternativen.


Kistdekoration

Kistdekorationen är de blommor som pryder kistan. Man kan göra den traditionell eller om man  tex vill spegla den bortgångnes personlighet och önskemål så gör man det. På bilden till vänster visas en traditionell dekoration.

Priset går från ca 1700:- för en mindre dekoration och uppåt.


Krans

Kransen finns i två grundutföranden. Den ena är en halmstomme som kläs med tex blad, cypress eller dyl. och dekoreras med blommor på 2/3-delar av kransen. Det är den modellen som är här till vänster. 

Priset går från ca 1500:- och uppåt, helt beroende på storlek, blommor etc. 


Krans

Här visas den andra sortens krans, som är täckt med material runt om. Den är ofta gjord på en stomme med stickmassa. 

Priset för en krans som är ca 35-40 cm är från ca 1500:- och uppåt, helt beroende av blommor etc. Det finns både mindre och större kransar.


Urnkrans

Det finns olika typer av urnkransar. Den till vänster är en doserad, dvs hög baktill och låg fram. Mitt i kransen skall urnan stå. Det är också vanligt med den typen av krans som är här ovan (den med syrener). 

Priset börjar på ca 1500:- och går uppåt.


UrndekorationHög begravningsdekoration

Till vänster visas en klassisk modell av hög begravningsdekoration. 

Priset börjar på ca 1000:- för en mindre modell.


Låg begravningsdekoration

Den mest traditionella formen på denna dekorationen är droppformad, men kan också göras rund.

Pris från ca 700:- och uppåt.


Begravningshjärta

Finns i olika storlekar och helt fyllda eller öppet i mitten. 

Ett hjärta täckt med röda rosor, ca 40-45 cm, kostar ca 3000:-.


Begravningsbukett

En begravningsbukett är en bukett som ligger ner eller som står upprätt på stjälkarna.

Här kan priset variera mycket, alltifrån några hundralappar till drygt 1000kr. Jag rekommenderar en bukett från 500:- för att den inte skall bli alltför liten.


Handbukett

En handbukett eller en handblomma består oftast av en eller några enkla blommor, som lämnas som ett sista avsked vid defileringen runt kistan eller urnan. Det är vanligt att alla närvarande vid ceremonin har en handbukett med sig.

 Många väljer en ros med något grönt till. Valet av blomma är numera dock inte så strikt som förr, utan man väljer det som man tycker passar.

Priset avgörs av vad man väljer för blomma, men vanligtvis hamnar det på ca 50-75kr.