Bröllop

Bröllop, en stor dag i livet. Det kan se ut på otroligt många sätt. Vissa planerar det i flera år, medans andra gifter sig spontant. Detsamma gäller blommorna. En del vill ha något extravagant, medans andra väljer en solitär. Det finns inget rätt eller fel, utan bara det som känns rätt.

Man kan komma in spontant i butiken och berätta om sina idéer eller så kan man boka tid så att man kan sitta i lugn och ro. Ett tips är att innan vi träffas, kolla runt på nätet, i tidningar etc och ta med bilderna till butiken. Då är det lättare för mig att förstå er tanke.


Brudbukett

En brudbukett kan variera väldigt mycket i utförande och pris. Den kan kosta alltifrån några hundralappar till flera tusen. Därför är det omöjligt att ge ett fast pris innan man gått igenom alla detaljer. Priset kan också variera på en och samma sorts blomma under året, beroende på säsong. Det är till exempel avsevärt mycket billigare att använda pioner i brudbuketter i slutet av maj månad än att använda samma sorts blomma i december.

Generellt så kostar brudbuketter i hållare mer än handbundna brudbuketter. Vill man ha band lindat på skaft/stjälkar så kostar det mer än inga band alls. Olika band kostar olika mycket. Skall det dekoreras med tex pärlor så kostar det etc.

Priset påverkas också av hur mycket arbetstid det går åt för ett specifikt hantverk med design och detaljer. Det går betydligt snabbare att göra en enkel handbunden bukett än att göra buketter i en hållare och om det dessutom skall stiftas, nålas eller limmas så kostar även det. 

Droppformade buketter kostar mer än brudbuketter utan häng.


Corsage

Corsage också kallad kavajblomma och knapphålsblomma. Består oftast av en huvudblomma, eventuellt någon mer mindre blomma och några gröna kvistar, som matchar brudbuketten och sätts fast med nål eller magnet i vänster kavajslag.

Priset ligger på 175:-, om det inte är något speciellt som skall göras med den.